DITAJA OLEH :

♥welcome to anyss reen lyfee

Friday, November 5, 2010

pengalaman tragis

Hari ini hari AHAD , sekarang pukul 1.21 PM , hari ini anda bersama saya lagi misblablablaa dalam episod yang benar benar menyentuh hati , serius nak menangis ni tisuu pliss sob sob cehh bajet sedih -___- okay fine masa untuk serius.pertama kali dalam hidup saya merasai pengalaman sebagai mangsa banjir , eh ehh macam bangga pulak jadi mangsa banjir ni ,KAHKAHKAH.pertama kali jauh dari family,pertama kali meninggalkan rumahku syurgaku pergi berjuang untuk melanjutkan pelajaran di menara gading (rasa macam buat ayat darjah 1),dan pertama kali juga merasai pengalaman pelik pelik begini.tak apa kata orang pengalaman mematangkan fikiran.


okay mula mula macam ni petang tu cuaca gelap , hujan turun lebat gilaa segila gilanya , angin bertiup gila kencang habis semuanya bergoncang ( okay jangan fikir bukan bukan). tong sampah sampai menari nari dekat pintu bilik.selipar roomate terbang sampai 2km(okay ini tipu)lepas tu siang dah rasa macam malam ,best memang best bukan senang nak dapat suasana macam ni dekat tempat saya belajar.selalunya panas terik sampai air peluh mencurah curah hingga ke ladang gandum tapi kali ini memang lain.okay , suspen tak?
 -__-


perasaan best tu dah tukar jadi seram ,hujan turun makin lebat dan tak henti henti sampai 2-3 hari.serius memang pelik keadaan macam ni.rasa macam duduk dekat negeri yang ada salji turun atas kepala.okay mula mula macam cool lagi ,mungkin tiada apa apa kut , okay itu moto hidup saya , rilex itu cool (la sangat kan) sampailah kan bila pandang dekat belakang hostel eh bila pulak ladang dekat belakang ni ada sungai.pffftt , OHH baru ku sedar cool tadi tu memang dah tak boleh cool.rasa macam mimpi di siang hari.macam biasa apa apa jadi orang pertama saya akan call mama saya , mama sini air dah naik, sana hujan tak gila bersemangat bercerita biasalah pertama kali tengok banjir memang agak teruja sikit..okay itu kejadian tragis pertama.


macam biasa kalau dah stay up paling awal bangun tengahari dan sayalah orang yang selalu jadi orang terakhir yang bangun dalam bilik , okay sekali lagi bangga gila -_- dan dengarlah roomate cerita dekat food court bawah bapak ramai orang.makanan kurang , sampai ada student yang mengamuk sebab benda ni.smpaikan student lelaki masuk food court hostel perempuan nak cari makanan , sungguh jelas wajah wajah  kebuluran masing masing.okay itu kejadian tragis kedua.


petang yang indah itu dengan cuaca yang memang redup memang mata juga akan redup tapi tiba tiba je pengumuman dibuat.MINTA PERHATIAN blaablablaa ( tak hafal pulak skrip dia tapi yang pasti 2,3 jam lepas tu air akan tiada)duhh mata yang redup terus jadi segar bugar.floor jadi meriah seketika semua lari bertaburan.nasib saya memang agak baik sebab duduk paling dekat dengan toilet dan sayalah dan roomate orang pertama yang menguasai toilet,KAHKAHKAH.semua hari tu yang malas mandi terus rajin mandi ,yang tak mandi seminggu terus mandi hari tu eh ehh ada ke yang tak mandi seminggu?dan setelah bangga menjadi antara yang pertama berebut shower bila keluar saja wahhh pertama kali tengok bilik air ramai macam ada padini sale.

okay bermula saat itu hidup terseksa. saya mula rasa pengalaman mandi kerbau , pengalaman turun naik tangga ambil air dekat bawah sampai tangan rasa nak putus ,sakit belakang , sakit sendi , tulang belakang , sakit hati segala sakit sakit yang memang sakitlah.bayangkan hidup tanpa air rasa hilang nikmat.memang gila dugaan ,dah tu pulak time final paper , adess serius rasa macam nak berenang balik penang.sehari 3-4 kali turun naik ambil air , memang exercise sungguh tak payah pergi gym lagi muscle pun boleh naik sebab angkat air dah tu duduk aras 3 , memang fuhh indah gila (la sangatkan)tak perlu cerita lebih lebih hanya yang rasa boleh tahu macam mana seksanya.


dan hari ini betul betul indah semalaman tak tidur semalam , pukul 6 pagi dengar kecoh kecoh dekat luar cakap air dah ada.patutlah tak boleh tidur dah dapat rasa macam air dah ada ceh bajet padah nak cover tidur lewat.bahgianya rasa macam ahh ahh ahh , tak dapat diungkap dengan kata kata , tak dapat diluahkan dari dalm hati ,tak dapat nak gambarkan bagaimana okay ini serius gedik.

mari cuci mata sama sama


wajah wajah suci sebelum dilanda banjir





berus gigi antara mangsa banjir yang tak dapat diselamatkan.

OKAY , doakan semoga semua cepat cepat baik.saya nak cepat cepat balik penang dah tak sanggup duduk sini lama lama dah.penang , wait for me 
www.tips-fb.com